Du som röker kommer många gånger att rädas till att gå över till att röka el cigg. Anledningarna till detta råd är många. Det kommer dock att finnas två som ligger i toppen. Detta är att du anses som en mera omtänksam rökare som inte ägnar dig åt att sprida dålig lukt samt passiv rökning. Den andra stora anledningen sägs vara att denna typ av rökning ska vara hälsosammare. Detta grundar sig då i att många av de skadliga extra ingredienserna i rökningen tagits bort. Det som kommer att vara kvar är naturligtvis nikotinet, som du som röker är beroende av.

En del människor kommer också säga att ett byte till el cigg också är ett steg i ledet att helt och hållet sluta röka. Detta kan det dock tvistas om då el cigaretter helt enkelt kan vara för goda för att det ska bli en verklighet. Om det sedan skulle vara lättare att sluta röka med hjälp av el cigg, finns det heller inga belägg för.

El cigaretter finns i olika smaker

När det gäller el cigg 2018​​ så kommer detta att vara ett brett sortiment. Här kommer den största delen av det sortimentet bestå av alla de olika dofter och smaker som finns rörande el cigg. Här handlar det om att du faktiskt som rökare kan vara den som sprider en härlig doft som även icke-rökare gillar. Du som väljer att röka el cigaretter, kommer således att kunna bli en omtyckt rökare. Detta till skillnad från alla de som håller fast vid den traditionella taggen eller sin piprökning.

I och med att doften finns, så sprider sig även en smak rörande doften för dig som röker. Här kommer du fritt kunna välja mellan ett stort sortiment av olika vätskor med nikotin som enda negativa ingrediens. Detta betyder helt enkelt att du som väljer att gå över till att röka el cigg, också kommer vara den som tar bättre hand om dig själv.​​​